Opilí výtržníci se chtěli prát u vánočního stromečku. Strážníci jim přání splnili

Na Škroupově náměstí v České Lípě se konala besídka pro děti. Příjemnou předvánoční atmosféru ale pokazila trojice opilých výtržníků. "Nadávali hlavně rodičům. Když pořadatelé zavolali městskou policii, tak se raději zdekovali," dodává mluvčí tamní městské policie Eva Vlastníková.

Hlídka strážníků se trojici snažila umravnit a zklidnit. To se nepodařilo a muži byli ještě více agresivní. "Vyhrožovali napadením. Speciálním bojovým výcvikem," tvrdí pak zástupce ředitele městské policie Antonín Doležal. "Bylo vidět, že se pokouší o jakési výskoky a kopy, které ale byly spíš srandovní než opravdové," doplnila Doležalová.

[chooze:article;value:531980]

Prokázat totožnost odmítli a strážníci nakonec museli zakročit. "Bojové umění, kterým vyhrožovali, nezvládli. Oba výtržníky, kteří byli velmi agresivní, naše hlídka zpacifikovala. Třetí, který se do potyčky nezapojoval, skončil nakonec u hlídky PČR pro držení omamných látek," popsal další vývoj Doležal.

Zadržení pak nadýchali přes dvě promile alkoholu a putovali do policejní cely. Po vystřízlivění je čeká výslech, obvinění z výtržnictví a možná i útoku na úřední osobu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.