Opilý cizinec se hnal v protisměru po D1. Jako zátaras posloužil projíždějící kamion

Řidičům a policistům přidělal po středeční půlnoci vrásky na čele opilý řidič dodávky. Ten se hnal po dálnici D1 v protisměru. Cizinec narozený v roce 1966 byl navíc posilněn alkoholem, a to ne v malém množství.

"My jsme samozřejmě nasadili hlídky a uzavřeli jsme dálnici na 49. kilometru, kde byl následně řidič zastaven," řekl policejní mluvčí Pavel Truxa. Podle Truxy mu policisté naměřili více než dvě promile alkoholu. Jen zázrakem tak nedošlo k nehodě s nějakým z protijedoucích vozidel.

[chooze:article;value:477241]

Se zastavením nebezpečného řidiče pomohl i další ze šoférů, který se zrovna na dálnici nacházel. "Byl vytvořen zátaras pomocí nákladního vozidla a zastavovacího pásu," dodal policejní mluvčí.

Redakci TN.cz se ozval jeden ze řidičů, do kterého cizinec málem naboural. Nehodě unikl jen o vlásek. Ve chvíli, kdy se proti němu hnala dodávka, ho totiž předjíždělo jiné auto. "Už jsem jenom troubil a brzdil a připravoval se na nejhorší. Já jsem nebyl schopný další jízdy. Musel jsem zastavit na parkovišti a rozdýchávat to," řekl muž, který si přál zůstat v anonymitě. 

Zběsilou jízdu opilého cizince zachytil řidič na palubní kameře:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.