Opilý mladík bez řidičáku si půjčil auto a hned boural. Vše si natáčel na mobil

Zapne mobil, aby si jízdu natočil. Otočí rádiem tak, že hraje na plné pecky, nastartuje, rozjede se a hned nabourá. Měla to být pořádná frajeřina, ale když je řidič čerstvě plnoletý, bez zkušeností a do toho nemá ještě řidičák, nikdy to nemůže skončit slavně.

V Tyršově ulici si nehody všimli lidé a zavolali policii. "Novopačtí policisté nalezli automobil asi 50 metrů od nehody s nabouranou přední částí," sdělila policejní mluvčí Eliška Pospíšilová Majerová.

[chooze:article;value:523873]

Majitel vozidla seděl spokojeně v baru a o nehodě nevěděl. "Měl vůz svěřit kamarádovi, který se nakonec ke způsobení dopravní nehody doznal," doplnila Pospíšilová Majerová.

Hlídce pak ještě řidič ukázal svůj mobilní telefon, kde bylo vidět, jak potupně dopadl. "Při prvním měření nadýchal 18letý řidič 1,44 promile, při opakovaném pak měl 1,5 promile alkoholu v dechu," uzavřela Pospíšilová Majerová.

Mladíkovi s telefonem v ruce hrozí trestní stíhání a v krajním případě i tři roky vězení. A na problémy si zadělal i majitel auta, který opilému kamarádovi bez řidičáku vůz půjčil. I jemu hrozí za napomáhání k trestnému činu obvinění. Telefon za jízdy v ruce je nebezpečný. Studie prokázaly, že telefonující řidič sešlápne brzdový pedál o 10 % pomaleji než ten, který netelefonuje.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.