Opilý mladík ukradl v Ostravě autobus. Daleko s ním nedojel

Pachatel podle MHD Živě vnikl do objektu garáží přes příjezdovou cestu vedoucí kolem vrátnice a ukradl autobus. Hned si toho všimli zaměstnanci Dopravního podniku Ostrava i strážní služba, díky čemuž se podle policie incident obešel bez větších následků.

Mladík se následně s autobusem vydal mimo areál. Na ulici Počáteční vjel na terminálu Hranečník do kolejiště, kde zůstal stát. Policisté ho poté zadrželi, dechová zkouška u něj ukázala přes 1,5 promile alkoholu. "Z tohoto důvodu není v současné době schopen procesních úkonů," řekla TN.cz policejní mluvčí Eva Michalíková v odpoledních hodinách.

[chooze:article;value:525794]

​Při incidentu se nikdo nezranil a bez poškození vyvázl i autobus. "Okolnosti, které předcházely odcizení autobusu i ději následnému, budou nyní předmětem prověřování. Policisté z obvodního oddělení ze Slezské Ostravy v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky," doplnila Michalíková.

Dvacetiletý muž není zaměstnancem Dopravního podniku Ostrava, nemá ani řidičské oprávnění skupiny D. Z toho důvodu se bude případem zabývat také příslušný správní orgán.

Dopravní podnik redakci TN.cz k incidentu podrobnější informace neřekl. "Věcí se intenzivně zabýváme. S ohledem na vyšetřování nemůžeme sdělit více podrobností, s výjimkou toho, že se nejednalo o našeho zaměstnance," uvedla mluvčí podniku Tereza Šnoblová.

Policisté v Ostravě dopadli gang zlodějů, kteří měli krást světlomety z aut:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.