Opilý muž řádil v Liberci. Primátorovi zničil pneumatiky služebního auta

"U služebního vozu, který patří radnici a já ho mám k používání, mi někdo propíchl gumu," řekl štábu televize Nova primátor města Liberec Jaroslav Zámečník (SLK). Neznámý pachatel tak způsobil škodu, která se podle prvotních odhadů vyšplhá na pět až šest tisíc korun. 

Primátor se rozhodl případ nenechat jen tak. "Zavolali jsme městskou policii a na kamerovém systému pachatele určitě dohledáme. A dál se obrátíme na státní policii, abychom to nahlásili jako trestný čin," dodal primátor.

Škodu ale pachatel způsobil i dalším lidem. "To, že mám propíchnutou pneumatiku, jsem zjistil až během jízdy. Auto mi zahlásilo chybu, že mám nedofouknutou pneumatiku, načež jsem zastavil a zjistil jsem, že ji mám propíchnutou," uvedl náměstek libereckého primátora Petr Židek (ODS). 

[chooze:article;value:517566]

​Agresivní muž vytáhl telefon a začal si natáčet vše okolo sebe. Náměstek primátora mu to oplatil. Mezi muži se strhla slovní potyčka, při které ale údajný pachatel vše popřel. Muže zadržela hlídka městské policie. Ale ani to mu nezabránilo, aby napadl kameramana televize Nova.

Podle primátora Zámečníka se muž k činu již přiznal. Omluvy se ale primátor nedočkal. "Předpokládám, že po vystřízlivění mu dojde, co provedl, a přijde se omluvit," dodal. Trojice podle všeho u piva probírala téma, zda má být liberecký bazén zrekonstruovaný, jak plánuje radnice, anebo zbouraný. Případem se zabývá i státní policie.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.