Opilý muž se sesunul z lavičky a usnul. Zaseknutý nemohl ven, pomohli až hasiči

V sobotu v poledne zaměstnal ostravské strážníky kuriózní případ. Toho si všiml jeden z policistů, který zrovna obsluhoval kamerový systém. Na jedné z kamer, která mířila na točnu trolejbusů v Moravské Ostravě, si všiml muže spícího na lavičce.

"Ze záznamu kamer bylo zřejmé, že lavička spícímu muži nebyla dvakrát pohodlná. Na této se neustále převaloval a hledal zřejmě pozici pro klidný spánek," uvedla policie. Tu ale dvaačtyřicetiletý muž jen tak nenašel.

Neustálé převalování totiž vedlo k tomu, že sjel nejprve zadní částí těla a následně i zbytkem za lavičku. Kousek za ní stála ale zídka a mezera mezi ní a lavičkou byla pro muže zkrátka příliš úzká.

[chooze:article;value:523179]

​"Zřejmě tento zúžený prostor a pravděpodobně i množství vypitého alkoholu následně znemožnilo muži dostat se vlastními silami zpět na lavičku. Svou snahu tak vzdal a usnul," doplnili policisté.

Dostat se ze spárů úzkého prostoru nebylo jen tak. Muži nepomohly rady ani osobní pomoc strážníků. Z pasti se dostal až díky přivolaným hasičům. Ti museli lavičku demontovat.

Muže se ale vrátit na nohy nepodařilo ani po odstranění lavičky. Strážníci u něj totiž provedli dechovou zkoušku, která ukázala 2,79 promile alkoholu. Muž tak nebyl schopen samostatné chůze ani souvislé komunikace. Místo zpátky na svobodě tak nakonec skončil na záchytce.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.