Opilý muž vykradl elektro, aby měl dárky. Vystřízlivěl a vše vrátil, hrozí mu dva roky

[chooze:gallery;value:34116]

Zloděj se o víkendu 2. a 3. prosince vydal do prodejny elektroniky v jedné z obcí na Zlínsku a v noci ji vykradl. Odnesl si věci v hodnotě zhruba 80 tisíc korun. Z lupu se ale dlouho neradoval. Začalo ho totiž tížit svědomí.

Do obchodu se tak rozhodl po třech dnech vrátit a všechny ukradené věci odevzdat zpět do rukou jejich právoplatného majitele. "Přivezl s sebou dokonce veškeré odcizené zboží, jako televize, mobilní telefony, sluchátka, zastřihovače a mnoho dalších předmětů," uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

[chooze:article;value:532511]

Muž policistům řekl, že to v osudný večer přehnal s alkoholem. "Po cestě nočním městem ho napadla spásná myšlenka, že vykrade prodejnu elektroniky a bude mít vánoční dárky pro své blízké. Do prodejny se vrátil celkem třikrát, aby vybrané zboží postupně odnesl," pokračovala Kozumplíková.

Že udělal chybu, prý zloději došlo hned po vystřízlivění. Opožděné přiznání vysvětlil tím, že k omluvě sbíral odvahu. Muž nejspíš ani díky vrácení zboží vězení neunikne. Za krádež mu podle policistů hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Policie na začátku prosince dopadla zloděje dárků. V doručovacích boxech kradl zboží za tisíce:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.