Opilý otec vezl na elektrokoloběžce pětiletého syna. Dítě nemělo přilbu

Muže s pětiletým chlapcem na elektrokoloběžce zastavili o víkendu strážníci krátce před druhou hodinou ráno v Pardubicích. Třicetiletý otec se podle hlídky dopustil rovnou několika prohřešků.

"Jízda ve dvou, jízda bez povinné cyklistické přilby, kterou zákon ukládá osobám mladším 18 let, a jak se ukázalo, i jízda pod vlivem alkoholu," informovala na webu pardubická městská policie. Strážníci dotyčnému naměřili 1,8 promile.

[chooze:article;value:496637]

Protože muž nechtěl spolupracovat a sdělit kontakt na někoho, kdo by se o dítě postaral, obrátila se hlídka na sociálku. "Až po příjezdu sociální pracovnice pochopil, že není cesty zpět. Uvedl kontakt na tetu, která se synovce ujala," doplnili příslušníci městské policie. Jízdu pod vlivem bude nyní řešit správní orgán.

V rozmezí tří hodin přitom pardubická městská policie řešila ještě dalšího neukázněného jezdce na elektrokoloběžce. Ten se řítil úplně neosvětlený a pod vlivem. Navíc se ještě rozhodl pokřikovat na hlídkující strážníky.

Odezva však byla rychlá, městští policisté 31letého muže zastavili a vyzvali ho, aby se legitimoval. "Tím se jeho odbojnost ještě více vystupňovala. Muž nespolupracoval, odmítal dechovou zkoušku i sdělit svoji totožnost. K jeho nevýhodě bylo zjevné, že je pod vlivem alkoholu, takže strážníci nařídili převoz na záchytku," doplnila městská policie.

Tam strážníci zjistili, o koho se jedná a že má v dechu více než jedno promile. Případem se nyní bude zabývat správní orgán. "Připomínáme, že v České republice platí nulová tolerance alkoholu jak za volantem, tak i za řídítky kol či elektrických koloběžek," upozornili strážníci.

Opilá matka na Náchodsku vezla loni v autě dvě malé děti. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.