Opilý Putin blábolil na veřejnosti. Řekl, jak bude pokračovat válka

Ovíněn sklenkou šampaňského během recepce po udělování nejvyšších státních vyznamenání byl prezident Vladimir Putin ve velmi dobrém rozmaru. Nezdráhal se dokonce přiznat, že Rusové stojí za útoky na energetickou infrastrukturu na Ukrajině, uvedl portál The Telegraph. "Hodně se teď mluví o našich útocích na energetickou infrastrukturu Ukrajiny. Ano, děláme to," řekl Putin.

Podle Putina je to jen reakce na akce Ukrajinců a následná odplata. "A kdo to začal? Kdo udeřil na Krymský most? Kdo vyhodil do povětří elektrické vedení spojené s Kurskou jadernou elektrárnou? Kdo nedodává vodu do Doněcku? Zablokování dodávek vody v milionovém městě je aktem genocidy," je přesvědčená ruská hlava státu.

Právě značné ostřelování napříč celou Ukrajinou ochromilo tamní klíčovou infrastrukturu v kritické době. S příchodem zimy začaly teploty strmě padat a miliony lidí jsou bez tepla i vody. Obyvatelé se proto snaží zahřát, jak to jen jde. Hasiči už v poslední době vyjížděli k více než stovce požárů.

[chooze:article;value:477447]

Putin je však odhodlaný v ostřelování a útocích pokračovat. "A jakmile na to nějakým krokem odpovíme, tak začne poprask po celém světě. Nezastaví nás to v plnění bojových úkolů," uzavřel Putin.

Podle portálu Barron’s přišel Putinův slib, že budou i nadále útočit na energetické sítě, poté, co Kreml připustil, že poloostrov Krym je zranitelný. Úředníci totiž informovali, že ruská armáda sestřelila dron poblíž klíčové námořní základny.

"Určitě existují rizika, protože ukrajinská strana pokračuje ve své politice organizování teroristických útoků," uvedl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.