Opilý řidič autobusu vezl přes desítku lidí na Jihlavsku. Nadýchal tři a půl promile

Byl to ranní spoj z Kamenice do Jihlavy, kterým cestovaly i děti do školy. Celkem asi 15 lidí. Někteří cestující hned po nástupu viděli, že řidič není v pořádku. "Z řidiče táhl alkohol. A když jsem nastupoval, tak mu nebylo moc rozumět," popsal jeden z cestujících.

Samotná jízda prý nebyla zrovna bezpečná. "Ta trasa nebyla moc bezpečná, měl jsem docela strach," přiznal další.

[chooze:article;value:526241]

Šofér s cestujícími dojel až na autobusové nádraží v Jihlavě. Ujel s nimi asi 20 kilometrů. Naštěstí se nikomu nic nestalo. "Od cestujícího jsme se dozvěděli, že řidič řídil pod vlivem," uvedla předsedkyně představenstva dopravce Icom transport Kateřina Kratochvílová.

A podezření potvrdila i kontrola přímo na nádraží. Nikdo nechtěl uvěřit, jak moc byl řidič opilý. Reakce od zaměstnavatele byla rychlá. "Nadýchal tři a půl promile a okamžitě jsme ho propustili," dodala Kratochvílová.

Něco podobného prý ve firmě nepamatují, i u tohoto řidiče to byl první prohřešek. Pitím prý večer před jízdou řešil osobní problémy. Před cestou ho neměl kdo zkontrolovat. Řidiči ranních linek mívají autobusy u sebe a vyjíždějí přímo z domova.

"Tento řidič u nás pracoval rok a půl, absolutně bezproblémový. Na dispečinku jsou kalibrované testy a dispečeři dělají pravidelné i namátkové kontroly na alkohol," uzavřela Kratochvílová. Firma chce po tomto incidentu kontroly na alkohol ještě zintenzivnit.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.