Opilý řidič chtěl podplatit policisty. Nabízel jim 50 tisíc korun

Šofér v Jablonci nabídl policistům 50 tisíc korun. Byl nejenom opilý, ale navíc měl soudem zakázáno řídit. "Vím, že to jde. Zaplatím vám každému 25 000. Do tří dnů to máte na účtu. Oba dva to tam máte. Neřeknu ani slovo," nabízel.

"Nás ujišťoval, že ví, že to takhle určitě funguje. Řekli jsme mu, že s námi to takhle určitě nebude," sdělil zasahující policista Kryštof Jiránek. Během kontroly auta stihl svoji nabídku policistům zopakovat celkem třikrát. "Prostě klidně každému 25 tisíc. Není to vůbec problém," opakoval.

Další případ úplatkářství je z České Lípy. V půl páté ráno zastavila hlídka auto, které řídil občan Alžírska se spolujezdcem z Německa. "Řidič hlídce nadýchal téměř dvě promile alkoholu," uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

[chooze:article;value:487303]

Uplácení se ujal nejdříve spolujezdec, který vytáhl peněženku a z ní čtyři 50eurové bankovky a podával je policistům s tím, že jde o pozornost a dárek za přimhouření očí. Když policisté úplatek odmítli, vložil se do uplácení opilý šofér auta, který si bankovky od spolujezdce vzal a vnucoval je hlídce.

Turisté noc strávili v policejní cele a po vystřízlivění je policisté obvinili ze zločinu uplácení, za který jim hrozí šestiletá vězení. O tom, zda budou souzeni u nás, nebo v sousedním Sasku, nyní rozhoduje Okresní státní zastupitelství v České Lípě.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.