Opilý řidič narazil do autobusu a poslal ho mimo silnici, zahynulo osm lidí

Tragická nehoda se stala po půl sedmé ráno místního času (12:30 našeho) poblíž města Ocala na severu státu. Autobus vezl přes 50 zemědělských dělníků na farmu, kde měli sklízet melouny, uvedla CNN. Do cíle jim zbývalo 13 kilometrů.

Pick-up na rovné kopcovité, avšak přehledné silnici přejel podle policie středovou čáru a bokem se srazil s busem. Ten sjel mimo vozovku, prorazil plot a převrátil se na bok. Záběry ukazují vůz se zdemolovaným předkem, pomačkaným bokem a rozbitými okny. Pick-up Ford Ranger se zastavil o několik desítek metrů dál na kraji silnice, měl poničený levý bok u řidiče a vyfouknutý airbag.

[chooze:article;value:555238]

​Osm pasažérů busu bouračku nepřežilo, na čtyřicet utrpělo zranění. Osm z nich je v nemocnici v kritickém stavu. Na místě zasahovalo kromě hasičů a policistů 30 sanitek.

Všechny oběti jsou Mexičané, potvrdil později mexický konzulát. V USA pobývali legálně na dočasná pracovní víza. Tato oblast Floridy je zemědělská a každoročně farmáři najímají velké množství sezónních dělníků ze zahraničí.

Řidič pick-upu se rovněž zranil. Odpoledne policisté oznámili, že ho zatkli a obvili z osminásobného zabití pod vlivem alkoholu. Kolik ho měl v krvi, nezveřejnili. Už v minulosti byl zatčen, když seděl za volantem, přestože přišel na čas o řidičák. Rovněž za opuštění místa nehody a držení marihuany, informovala agentura AP.

[chooze:article;value:554966]

​Z poslední známé statistiky za rok 2022 vyplývá, že v souvislosti s prací zahynulo ve Spojených státech 171 zahraničních dělníků, v toho 81 při autonehodách. Florida přijala několik bezpečnostních opatření na jejich ochranu, mimo jiné budou od konce června povinné bezpečnostní pásy na všech sedadlech autobusů, kterými jsou přepravováni.

Americký školní autobus čelně naboural do kamionu, všichni uhořeli (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.