Opilý Slovák vyrazil po D1 domů. Neměl řidičák a popíjel i za jízdy

Těžce opilý muž kličkoval ve čtvrtek ráno po dálnici D1 ve směru na Brno. "Řidiči oznamovali, že v úseku kolem 89. kilometru jede směrem na Brno dodávkové vozidlo, jehož řidič nebezpečně kličkuje po dálnici. Jeden z řidičů dokonce oznamoval, že podezřelý řidič má skloněnou hlavu a vypadá, jako kdyby za jízdy něco popíjel," popsala situaci policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že muž měl za jízdy popíjet rum s kolou.

Policistům se nakonec podařilo podezřelé auto dohnat na 134. kilometru dálnice. "Vozidlo řídil 30letý muž. Jednalo se o státního příslušníka Slovenska, který měl namířeno do své rodné vlasti," řekla Čírtková. Slovákovi při dechové zkoušce naměřili 3,91 promile alkoholu v krvi. Později se navíc ukázalo, že nevlastní řidičský průkaz a že si dodávku "vypůjčil" bez vědomí jejího majitele.

[chooze:article;value:492207]

Kvůli silné opilosti musela policie zadrženého muže nakonec převézt na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. "Policisté muži později sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podezřelý je také ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci," doplnila mluvčí.

Suchej únor se na silnicích moc neprojevil. Policisté zastavili přes 100 opilých řidičů:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.