Oprava silnice vyšla až napodruhé. Kvůli chybě tam nemohly projet autobusy

Pod železničním mostem v Lukách nad Jihlavou znovu projedou i větší vozidla, včetně autobusů a hasičských cisteren. Oprava silnice se ale povedla až napodruhé. Před dvěma týdny stavební firma položila asfalt výše, než podle projektu měla.

"Neprojedeme, musíme couvat," popsal problém na začátku prosince řidič autobusu Jiří Jahelka. "Je tam objízdná trasa. Objíždíme asi čtyři kilometry," doplnila ho generální ředitelka dopravce Icom Transport Kateřina Kratochvílová.

[chooze:article;value:475889]

​"Odbagruje se to na náklady dodavatele a upraví se to tak, aby byla dodržena výška," přislíbil hejtman Vysočiny Vítězslav Schrek (ODS). Opravy trvaly dva dny, teď už je místo bez problému znovu průjezdné. "Asfalt jsme dali pryč, vyfrézovali a dali jsme níž a nový," prozradil stavební dělník Vasil.

Není to přitom poprvé, co se v souvislosti s tímto mostem musely řešit neobvyklé problémy. Před pěti lety dostal netradiční růžový kabát. Místní mladík, který ho tehdy z recese nabarvil, pak za vandalství dostal pokutu a musel zaplatit i přetření mostu na původní barvu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.