Opravená silnice v Luštěnicích vydržela jen pár dnů. Lidé zuří a nadávají na úřady

V Brodecké ulici ve Středočeských Luštěnicích to vypadá jako na přehlídce náklaďáků. Místním ale došla trpělivost, a tak si nebezpečné průjezdy kamionů jejich obcí začali natáčet. Těžké stroje tam sviští jeden za druhým v těsné blízkosti obydlí. Nejenže frekventovaná doprava ničí v obci vozovku, létající kamínky od kol navíc končí na okenních parapetech přilehlých stavení. 

Do opravy vozovky v Luštěnicích se už několikrát na popud tamní starostky pustil Středočeský kraj. Naposledy v únoru, jenže to nedopadlo slavně.

Jako na zlatém podnose mají dopravní chaos ve své blízkosti manželé Liškovi, kterým kamiony najíždějící do děr na klidu nepřidávají, a oprava vozovky, do které se kraj opakovaně pustil, je podle nich nedostačující a odfláknutá.

"Je to 14 dnů opravené, ale jsou to zbytečně vyhozené peníze. Hluk je slyšet hlavně večer. Tady se silnice udělá, zaplácá a během pár dnů je to jinde. Oni se furt vymlouvají, že tady budou dělat silnici novou, obchvat, ale kdy, to nikdo neví," tvrdí manželé Liškovy.

[chooze:article;value:548015]

​Trpí nejen lidé, ale i jejich obydlí. Například na omítce jednoho z domů je vidět, že když v Luštěnicích zaprší, mohou obyvatelé nahazovat znovu. Zkušenosti s tím má starousedlice paní Kuchtová, která kvůli nepřetržité dopravě v obci nemůže spát. "Katastrofa, šílený. Kamiony nás ve dvě ráno budí, nedodržují rychlosti. Lítají nám kamínky na omítky, máme to poničené, do oken nám to lítá," postěžovala paní Kuchtová. 

Navíc je zřejmé, že většina řidičů si s dodržováním třicetikilometrové rychlosti v Brodecké ulici hlavu neláme. "Tady je 30 km/h, vám byla naměřena rychlost 64 km/h. Je to přestupek, pokud budete souhlasit, je to 2 500 korun," zastavil dopravní policista jednoho z neukázněných šoférů, který na místě pokutu zaplatil. A nebyl jediný.

Na začátku února ministr dopravy Martin Kupka (ODS) slíbil, že se silnice v Česku konečně začnou opravovat kvalitně, jako je tomu třeba v Německu. Luštěnice jsou ale příkladem toho, že to tak zatím nevypadá.

"Situaci si uvědomujeme. To, že to je opravené takto provizorně, není amatérské řešení, ale je to jediné možné řešení, protože obalovny fungují, jen když jsou klimatické podmínky," podotkl radní pro dopravu Středočeského kraje Karel Bendl (ODS). A proč to podle Bendla došlo tak daleko? "Protože těch zničených silnic je velké množství, my nemáme techniku ani personál, tak jedeme podle nějakého plánu. Mohl bych jmenovat dokonce desítky takových úseků, protože ta doprava v kraji je enormně hustá. My vlastně doháníme dluh z minulých let a zároveň nám narůstá to opotřebení," dodal Bendl.

[chooze:article;value:547993]

​"Takzvané výtluky, že se opravují tak, že se do nich lopatou hodí balena a utluče se lopatou nebo se zválcuje, to není oprava. Postižená část se musí vyříznout, vyčistit, vypenetrovat a sofistikovaně zapravit, což se neděje. My jsme se to naučili takhle a myslíme si, že to děláme dobře, ale dobré to není," upřesnil odborník na silnice Rudolf Bárka. 

Brodecká ulice není přitom tou nejhorší v Luštěnicích. Ještě více neukáznění jsou řidiči na hlavním tahu, který obcí vede. Ale ani tam obec nemůže radar dát. "Nemá kdo obci vyhodnocovat měření, pokud by se někdo našel, tedy Magistrát města Mladá Boleslav, tak výnosy jdou pro magistrát, nikoliv pro obce. Luštěnice nemá mechanismus, aby vybírala pokuty," sdělila starostka obce Magdalena Fišerová (nestr.).

"Úsekové měření rychlosti, které je technicky vhodnější pro zklidnění dopravy, stojí zhruba 1,4 milionu. Dnes je i běžná praxe pronájmu těchto měřičů, za 30 až 40 tisíc korun měsíčně," poznamenal Petr Honec ze společnosti Camea technology.

Přesto podle magistrátu nedaleké Mladé Boleslavi je instalace jakéhokoliv radaru do Luštěnic problém. Spoléhá na to, že situaci v obci výrazně zklidní připravovaný obchvat. "Podle našich informací se zde tento problém řeší již delší dobu, ale v blízké budoucnosti (cca 9 až 12 měsíců) zde má být vybudován obchvat, je tedy otázkou, zda by několikamilionová investice, kterou pořízení radaru představuje, byla aktuálně tím nejlepším řešením," napsali zástupci magistrátu ve svém vyjádření.

Obchvat podle materiálu Ředitelství silnic a dálnic má stát za šest let. Lidé v Brodecké ulici doufají, že do té doby kraj jejich silnici pořádně opraví, protože některé řidiče, kteří teď jezdí jinudy, právě do této ulice přivede.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.