Moderní bydlení

Opravy silnic o prázdninách působí komplikace. Je to masakr, zlobí se řidiči

Hlavní průtah, který vede srdcem města, opravuje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na etapy už od začátku prázdnin. Práce naplánovali dohromady na sedm týdnů. Většina šoférů se zlobí, doprava se kvůli opravám podle nich zhoršila. "Je to masakr, já se úplně bojím jet zpátky," řekl jeden z nich. 

Oprava je momentálně v poslední fázi. Ještě minulý týden se ale dalo centrem města projet jen s obtížemi. Nyní už jsme při průjezdu ztratili jen pár minut. Kvůli výměně asfaltu je na hlavní třídě průjezdný pouze jeden jízdní pruh.

Jedna z cest se ale podle některých lidí opravuje stále dokola. "Dělá se každý rok. To mě docela zlobí, myslím si, že jsou tady i cesty, které jsou na tom daleko hůř," domnívají se místní.

[chooze:article;value:564596]

​Někteří by rádi, aby mohli stavaři pracovat i za tmy, jiným ale hluk v nočních hodinách vadí. O tom, zda dělníci mohou své stroje na daném místě zapnout i v noci, rozhoduje hygienická stanice. V zastavěných oblastech to většinou kvůli hluku nepovolí.

"Kontroluje tady tu činnost nebo to dodržování nočního klidu jednak městská policie, ale i hygienická stanice. A pokud my překročíme míry hluku, tak jsou stížnosti na hygienu a dostáváme pokuty," řekl Karel Chudárek z Ředitelství silnic a dálnic pro Zlínský kraj.

Doba stavby by se díky práci v noci výrazně zkrátila a v kolonách by tak přes den popojíždělo méně aut, která vypouští do ovzduší škodlivé emise. Práce skončí ze Zlíně v polovině srpna, pak totiž ve městě startuje Barum Czech Rallye Zlín a provoz bude o mnoho hustší.

Řidiči svádí dopravní boje v mnoha krajských městech, rozkopané jsou například ostravské ulice Přemyslovců a 28. října.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.