Opuštěná čivava vytvořila světový rekord. Je nejstarším žijícím psem

Spike. To je jméno nejdéle žijícího psa na světe. Čivava z amerického Ohia oslavila 23. narozeniny, a zapsala se tak do Guinnessovy knihy rekordů. Spikeův osud ale mohl být úplně jiný. Několik let svého života totiž prožil v tragických podmínkách. Z nich ho podle deníku Mirror zachránila až Rita Kimballová.

Rita Spikea našla v roce 2009 na parkovišti před obchodem s potravinami. "Měl oholená záda, kolem krku měl krvavé skvrny od řetězu nebo lana," popsala Rita pro Guinnessův svět rekordů

[chooze:article;value:485520]

​Prodavač z tamní prodejny Ritě řekl, že Spike je před obchodem uvázaný už třetí den. "Krmili jsme ho zbytky," řekl Ritě. Ta se proto okamžitě rozhodla o Spikea postarat.

Pes se začal u Rity okamžitě cítit jako doma. Brzy se sžil i s dalšími členy rodiny a zvířaty. Kimballovi totiž měli na farmě koně, krávy i kočky. Tenkrát ale ještě nikdo netušil, že desetiletý Spike se stane jejich mazlíčkem minimálně na dalších 13 let.

Nyní prý rodina i sousedé považují Spikea za celebritu. "Je přátelský, ale protože je téměř slepý a špatně slyší, občas je podrážděný a chce zůstat sám," řekla Rita.

Dosavadním rekordmanem byl Gino z Los Angeles, který dosáhl rekordu 15. listopadu 2022. Bylo mu 22 let a 76 dní.

Záchranné stanice ošetřily rekordní množství zvířat. Mezi nimi je i vlk, kterého srazilo auto:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.