ORLEN u hranic s Polskem výrazně zlevnil benzín. Ceny se přirozeně liší, tvrdí

Pohonné hmoty se v pohraničí daly koupit za hubičku. Polská společnost ORLEN totiž výrazně zlevnila. Litr benzínu či nafty prodávala za 32,90 koruny. Ve zbytku země i na ostatních benzinkách se přitom dál prodávaly za asi 40 korun.

Například v Karviné, Opavě, ale například i v Náchodě se tak před pumpami tvořily dlouhé fronty. Kdo ale nestihl levně natankovat v neděli, má už nejspíš smůlu. Ceny u hranic se totiž vrátily na asi 40 korun za litr.

"Ceny ani vývoj cen pohonných hmot na čerpacích stanicích ORLEN Benzina nekomentujeme. Naše síť zahrnuje bezmála 440 čerpacích stanic po celé ČR. Jsou lokalizovány ve velkých i malých městech a vesnicích, na hlavních i vedlejších silnicích, v menší či větší vzdálenosti od konkurenčních čerpacích stanic, a proto se cena na jednotlivých stanicích lokalitu od lokality přirozeně liší. Ve všech případech udržujeme ceny, které zohledňují expozici dané čerpací stanice a rozsah nabízených služeb," reagoval na dotaz TN.cz mluvčí společnosti Pavel Kaidl.

[chooze:article;value:524167]

Podle polského deníku Gazeta Wyborcza mohly za výrazné zlevnění blížící se volby. Vládní strana Právo a spravedlnost (PiS) podle listu skrze dosazeného šéfa ORLEN uměle snižuje ceny pohonných hmot.

Toho ale využili Češi, kteří k sousedům jezdí nakupovat. Pohonné hmoty proto na některých pumpách údajně dochází a na několika místech mohou motoristé jednorázově natankovat maximálně 100 litrů.

Levný benzín i potraviny. Státní svátek oslavili Češi nákupní horečkou v Polsku (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.