Osamocený muž ležel dva měsíce mrtvý v bytě. Jeho kočka ho sežrala

Přes dva měsíce 43letého muže z německého města Cuxhaven nikdo neviděl. Jeho sousedům to začalo být podivné, a tak se z obav o jeho zdraví obrátili na polici. Ty nejhorší obavy se nakonec potvrdily. Muž se svém bytě zemřel.

Jenže v bytě nebydlel sám. Policisté poté, co do bytu vnikli, našli ještě druhého obyvatele. Tím byla mužova kočka, která s tělem byla dva měsíce zavřená a během té doby svedla krutý boj o život. Kvůli nedostatku potravy se pustila do těla svého páníčka.

[chooze:article;value:518424]

Takové chování není u koček, které jsou takto uvězněné, nijak neobvyklé. "V prvních dnech po smrti majitele je zvířata obchází, po čase je ale vidí jen jako zdroj potravy. Jinak by vyhladověla k smrti," vysvětlila portálu Cuxhavener Nachrichten majitelka tamního útulku Birgit Blocková.

Právě v cuxhavenském útulku kočka skončila. Tam se o ni postaral veterinář, který ji detoxifikoval a v současnosti ji léčí z hrůzného zážitku. Zvíře do útulku totiž přišlo značně zubožené hladem a stresem.

Proč majitel zemřel se neví. "Jasné určení příčiny smrti bylo kvůli rozkladu na místě nemožné. Můžeme však vyloučit, že by se jednalo o cizí zavinění," řekl portálu Bild mluvčí německé policie Stephan Hertz.  

Štědrovečerní zázrak. Kočka se rodině vrátila po třech letech (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.