Osm pubertálních dívek ubodalo v Torontu muže kvůli flašce alkoholu

Dívky jsou z různých částí největšího kanadského města, komunikovaly spolu na sociálních sítích a není jasné, jestli se někdy předtím setkaly osobně. Jejich výpravu odnesl 59letý muž, kterého našli kolemjdoucí ležet na ulici s bodnými ranami. Po převozu do nemocnice zemřel, informoval web listu Vancouver Sun.

Třem dívkám je 13 let, třem 14 a dvěma 16. Tři z nich už měly dříve oplétačky s policií.

Podle vyšetřovatelů se parta dívek nejprve s někým pohádala a zřejmě porvala. Poté na náměstí poblíž vlakového nádraží napadla a pobodala muže. Podle detektiva Terry Browna z oddělení vražd torontské policie se dívky pravděpodobně snažily vzít muži láhev alkoholu, uvedla agentura AP.

[chooze:article;value:478867]

​Teenagerky utekly, strážci zákona je podle popisu svědků dopadli nedaleko místa útoku. Našli u nich zbraně, zatím nezveřejnili, jaké.

"Pracuji u policie téměř 35 let a člověk si myslí, že už viděl všechno," řekl AP detektiv Brown. “Jestli tohle není pro každého znepokojující a šokující, pak jsme upřímně řečeno všichni v průšvihu."

Podle něj se dívky seznámily na sociálních sítích, bydlí každá úplně jinde. Policie zatím neví, jak dlouho se znaly a proč se vypravily do centra města. "Možná to bylo osm mladých žen, které se chtěly zviditelnit a zjistit, zda se mohou stát společensky známými," řekl AP Brown s tím, že policisté budou mimo jiné pátrat na internetu, zda se podobné útoky neobjevily i jinde.

[chooze:article;value:476342]

​Policisté mluvili s rodiči dívek, kteří prý byli šokovaní, čeho se jejich ratolesti účastnily. Dívky jsou po obvinění z vraždy druhého stupně ve vazbě a Brown se zatím zdráhá označit skupinu za gang.

Obětí slečen je muž, který od září žil v městském útulku pro lidi bez domova. Má však ve městě solidární rodinu, takže spíše než za bezdomovce ho podle The Guardian kriminalisté označili za muže, “který měl v poslední době smůlu“ a ocitl se ve složité situaci.

Případy “houfování“ či “rojení“ part dospívajících zná Toronto z minulosti, když skupiny chlapců kradly lidem na ulicích z nohou značkové tenisky.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.