Osmdesát britských pláží pokryly splašky. Zasažena je i nejkrásnější z nich

Británii sužuje nepříjemný problém. Na její pobřeží se vyplavil odpad z kanalizací, který unikl po vydatných deštích. Organizace Surfers Against Sewage (Surfaři proti splaškům) na problém upozornila na svých stránkách, kde monitoruje čistotu vody v řekách i poblíž oblíbených pláží.

Problém se týká 83 míst, na kterých organizace Surfers Against Sewage naměřila nadmíru odpadních látek. Lidem, kteří si v těchto místech vyrazí zaplavat, mohou hrozit infekce a jiné zdravotní problémy. Zasažené je zejména severovýchodní a jihovýchodní pobřeží.

[chooze:article;value:493746]

Odpadní vody se nevyhnuly ani oblíbené Gorlestonské pláži. Písečné pobřeží přitom nedávno prohlásila prestižní turistická stránka Tripadvisor za nejkrásnější v Británii a 12. nejhezčí v Evropě. Městečko, které navštěvovala anglická šlechta už ve středověku, se už připravovalo na nápor turistů, píše Daily Mail. Znečištění však šance na posílení turistiky v Gorlestonu snižují.

Za znečištění však nemůže jen silný déšť. Kanalizační společnosti dlouhodobě zanedbávaly hygienická opatření. "Firmy šetřily tak, že pumpovaly splašky přímo do našich vod," prohlásil mluvčí pro životní prostředí z Labouristické strany Jim McMahon.

Moře vyplavilo v Japonsku záhadnou kouli. Úřady uzavřely přístup na pláž:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.