Osmnáctiletý předseda strany: V 70 budu pracovat, ať Babiš nemluví za mě

Vznik nové strany Hnutí Generace oznámil 18letý student Krutý minulý týden. "Ve chvíli, kdy nejste spokojení, tak máte dvě možnosti. Buď si opravdu jenom stěžovat, anebo vyvrcholíte tu svou nespokojenost tím, že vstoupíte do politiky," popsal.

Věkový průměr v nově založené straně je údajně asi 25 let. "Teď nám to skočilo díky tomu, že jsme mezi sebe nabrali i pár zkušenějších kolegů," řekl Krutý. Sám se setkává i s názorem, že nemá dostatek zkušeností.

[chooze:article;value:556034]

Navzdory nízkému věku má ale vyhraněný názor na klíčové politické otázky. Vláda by podle něj měla razantněji přistupovat ke snižování schodků státního rozpočtu a přál by si i zásadní důchodovou reformu.

"Zvýšit příjmy, snížit důchody anebo zvýšit věk odchodu do důchodu," uvedl tři možnosti, kterými by chtěl důchodový systém vylepšit. "V 70 letech budu možná pracovat já a jsem s tím naprosto v pohodě. Já bych prosil pana Babiše, aby nemluvil za mě," dodal.

[chooze:article;value:555376]

Nová strana má asi stovku členů a Krutý by ji chtěl dovést do Sněmovny. "Nejsme žádní revolucionáři. Jsme holky a kluci, kteří se bojí o budoucnost této země, bojí se o demokracii," přiblížil předseda.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.