Ostatky pohřešovaného mladého Argentince našli rybáři v břiše žraloka

Dvaatřicetiletý otec tří dětí Diego Barría zmizel před deseti dny v patagonské provincii Chubut. Naposledy ho viděli, jak jede večer ve svém milovaném terénním voze po pobřeží. Domů však nedorazil, uvedla agentura AP.

Následovalo rozsáhlé pátrání na zemi, ve vodě i z vrtulníku, které po dvou dnech vedlo k nálezu havarovaného auta na pláži. Moře pak vyplavilo utrženou sedačku a řidičovy sluneční brýle.

Děsivé rozuzlení přišlo v neděli. Rybáři chytili poblíž místa, kde se našlo auto, tři žraloky a při kuchání objevili v žaludku jednoho z nich část lidských ostatků.

[chooze:article;value:490881]

​Policisté změť kusů masa a kostí převezli do márnice, kde zoufalá manželka poznala Diegovo tetování na předloktí zbytku ruky, popsal deník El País.

Totožnost musí ještě potvrdit test DNA. Zbylé ostatky dál hledají potápěči i pátrači s cvičenými psy.

Ulovený žralok hejnový (též psohlav obecný) byl dlouhý metr a půl. Tento druh není člověku nebezpečný a nemohl Diega napadnout. Vyšetřovatelé považují za nejpravděpodobnější verzi nešťastné události havárii terénního auta, při které řidič vypadl z vozu a jeho bezvládné tělo vtáhla do moře přílivová vlna.

Policisté rovněž zjišťují, jestli se na bouračce nepodílelo ještě nějaké další vozidlo. Úplně nevyloučili ani možnost, že někdo Diega zabil a hodil do moře.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.