Ostravan měl znásilňovat školačku. Za drogy ji měl prodávat jiným mužům

Muž z Ostravy skončil ve vazbě a nyní mu hrozí až 15 let vězení. "Drogy, které sám užíval, měl získat například i za dojednání sexuální služby, kterou nezletilá poskytla na jeho pokyn jinému muži. Drogy měl rovněž distribuovat jiným osobám. Kriminalisté muži dále kladou za vinu, že měl mít s dívkou i přes její věk pohlavní styk, někdy i nedobrovolný, vynucený násilím," prozradila policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Od kriminalistů si tak vyslechl obvinění ze znásilnění, pohlavního zneužití, obchodování s lidmi, nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy i přečinu ohrožování výchovy dítěte. Už jako mladistvého jej za podobnou trestnou činnost odsoudili.

[chooze:article;value:537363]

Nejedná se ale o jediný podobný případ, který momentálně moravskoslezští policisté vyšetřují. "Kriminalisté obvinili ze zvlášť závažného zločinu obchodování s lidmi a přečinu ohrožování výchovy dítěte 40letou ženu z Ostravy, která měla získávat peníze díky desítkám útěků 17leté dívky a v jednom případě útěku 15leté dívky z výchovného ústavu," informovala policejní mluvčí.

Dívky totiž po útěku u ženy pobývaly a souhlasily, že jí pomůžou v tíživé situaci. "A to poskytováním sexuálních služeb za úplatu. Žena tak měla vyhledávat muže, kteří poptávali sexuální služby, a dívky jim nabízet. Obě jí pak odevzdávaly převážnou část peněz od klientů, jednalo se řádově o tisícikoruny," vysvětlila Štětínská.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.