Ostravou otřáslo několik výbuchů. Policie zadržela a obvinila muže

[chooze:gallery;value:36422]

​Policisté z Ostravy zasahovali v pondělí odpoledne u exploze, která se ozvala na okraji města. Svědci, kteří výbuch hlásili, popisovali kouř stoupající z místa exploze, které se naštěstí nacházelo mimo obydlenou oblast. K incidentu došlo okolo 14. hodiny.

Z výbuchu obvinili policisté 46letého muže, kterého zadrželi nedaleko místa exploze. Ten měl sestrojit podomácku vyrobené výbušné zařízení. Bombu chtěl použít na sestrojení pasti.

[chooze:article;value:562167]

​Bomby měl vyrábět už delší dobu. "Ze zajištěných a zdokumentovaných informací vyplývá, že si měl nakoupit materiál pro výrobu výbušné směsi, například chemikálie a střelný prach. Poté měl pomocí dalších předmětů, krom jiného trubek, nástražný výbušný systém sestrojit," poznamenala mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Informace, jak bombu sestrojit, si muž hledal na internetu. Petardy, které sám sestrojil, odpálil už dvakrát, při třetím odpalu jej ale policisté dopadli. "Vybral si vždy odlehlé místo ve volném terénu, mimo obydlenou oblast," dodala Štětínská.

Muži teď hrozí trest za trestný čin nedovolené ozbrojování. Policisté chtěli muže vzít do vazby, soud však rozhodl o stíhání na svobodě. Pokud prokurátor muži prokáže vinu, může skončit ve vězení až na pět let.

Rodinný známý o neštěstí v Chorvatsku. Hoch přinesl granát, ten mu pak explodoval v ruce:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.