Ostré prohlášení z Ruska. V USA vypukne občanská válka, tvrdí Medveděv

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv má na nadcházející prezidentské volby v USA jasný názor. Na sociální síti Telegram ostře zkritizoval jak Donalda Trumpa, tak Kamalu Harrisovou.

Trumpovi se Medveděv vysmál kvůli sankcím, které USA uvalily na Rusko. Republikánský kandidát totiž během předvolební kampaně opakovaně tvrdil, že chce tyto sankce zrušit. "Zruší je, pokud bude zvolen? Ne, samozřejmě že ne," stojí v Medveděvově příspěvku.

"Při vší své zdánlivé 'nesystémovosti' je Trump nakonec systémovou postavou. Ano, je to extravagantní narcis, ale je to také pragmatik. Jako obchodník chápe, že sankce poškozují dominantní postavení dolaru ve světě. Ne však natolik, aby v USA vyvolal revoluci a šel proti protiruské linii pověstného 'deep state', který je mnohem mocnější než jakýkoli Trump," posmívá se ruský politik. 

[chooze:article;value:573179]

Jeho posměškům ale neunikla ani demokratická kandidátka Kamala Harrisová. "Nedá se od ní očekávat žádné překvapení. Je nezkušená a, jak tvrdí její kritici, prostě hloupá. Bude mít připravené krásné nicneříkající projevy a nudné správné odpovědi na otázky, které bude číst ze čtecího zařízení, a nakažlivě se u toho smát," prohlásil na její adresu.

Medveděv je také přesvědčen o tom, že ve Spojených státech vypukne občanská válka. "Sankce proti SSSR platily po celé 20. století a v nebývalém rozsahu se vrátily ve 21. století. Pro nás všechny jsou tedy sankce navždy. Nebo spíše – až do zhroucení USA v průběhu nevyhnutelné nové občanské války. Koneckonců ne nadarmo o tom Hollywood točí filmy," uzavřel.

Ministerstvo zahraničí Spojených států amerických však podle webu Newsweek Medveděvovy výroky odmítá. "Už víme, že Medveděva nemůžeme brát vážně. Jedná se o standardní kremelské nesmysly," uvedl mluvčí ministerstva.

Německý kancléř Olaf Scholz chce jednat o míru na Ukrajině. Podívejte se na reportáž TV Nova (09/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.