Ostuda v královské rodině! Williamova kmotra odchází kvůli rasistické poznámce

Měla to být poklidná recepce pro vybrané vlivné ženy z celého světa. Jenže událost pořádaná královnou manželkou Camillou se zvrtla v pořádnou ostudu. Na svědomí ji má někdejší dvorní dáma královny Alžběty II. Susan Husseyová. Údajně se nechtěla spokojit s odpovědí, že je zakladatelka charity Ngozi Fulaniová z Velké Británie.

"Působilo to skoro jako výslech. Pokládala jí otázku za otázkou. Odkud doopravdy jste, z jaké země pocházíte, jaká je vaše národnost, odkud pochází vaši lidé?" přiblížila svědkyně incidentu Mandu Reidová.

[chooze:article;value:477286]

Incident okamžitě strhl mediální lavinu a lady Husseyovou zaplavila kritika za rasistické výroky. Kmotra prince z Walesu se proto rozhodla vzdát své pozice v Buckinghamském paláci. Královský dvůr teď bude celý incident vyšetřovat.

"Mezitím by se dotyčná osoba chtěla hluboce omluvit za způsobenou újmu a s okamžitou platností se rozhodla odstoupit ze své čestné role. Všem členům dvora se diverzita a inkluze připomínají a všichni jsou povinni je neustále dodržovat," sdělil mluvčí Buckinghamského paláce.

Skandál částečně zastínil i první cestu Williama a Kate do Spojených států amerických po smrti královny Alžběty II. Pár tam má v pátek slavnostně udílet cenu za ochranu planety. Většinu lidí teď ale zajímá, jak se budoucí král vyjádří ke slovům své kmotry.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.