Osud Putinova dalšího spojence visí na vlásku. Kadyrov je v kritickém stavu

Čečenského vůdce Ramzana Kadyrova trápí v posledních dnech špatný zdravotní stav. Podle ukrajinské rozvědky, kterou citovala agentura Ukrinform, se jeho stav začal v posledních týdnech zhoršovat. Kadyrov prý nebyl schopen udržet otevřené oči a měl problémy s ledvinami.

"Můžeme potvrdit, že u něj došlo k dalšímu zhoršení nemoci a v posledních dnech je ve velmi vážném stavu," uvedl mluvčí ukrajinské vojenské rozvědky Andrij Jusov. Zhoršení Kadyrovova zdravotního stavu prý ale nemá spojitost s žádným zraněním.

V médiích se objevila i informace, že je čečenský vůdce už několik dní v kómatu, píše deník RBC Ukraine. Pomoct mu nedokázali prý ani přivolaní lékaři. Ti si totiž s Kadyrovovými potížemi údajně nevědí rady.

[chooze:article;value:520502]

​O zdravotním stavu čečenského vůdce se spekuluje už delší dobu. Zahraniční média upozornila na to, že byl v poslední době oteklý, a na videích bylo patrné, že má problémy s očima. Sám Kadyrov prý nechal do Čečenska dovézt lékaře ze Spojených arabských emirátů, protože nedůvěřoval těm z Moskvy.

V červnu letošního roku přistoupil Kadyrov na dohodu, podle které se jeho žoldnéřská skupina Achmat podřídila ruskému ministerstvu obrany. Už vloni v září ale zařadila ukrajinská bezpečnostní služba Kadyrova na seznam hledaných osob. V případě dopadení mu hrozí i doživotní trest.

Kadyrov obvinil českou policii a Ukrajinu, že pro něj zinscenovaly únos koně (05/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.