Osudy hvězd z Mrazíka: Nastěnka žije opuštěná, Ivánek trpěl dušení nemocí

[chooze:gallery;value:34276]

Film z roku 1964 začíná slovy: "Bylo nebylo, žil kdysi stařeček, který měl hodnou a pracovitou dceru Nastěnku". A jako každá pořádná pohádka, i tato bude mít šťastný konec.

Ovšem životy a osudy představitelů hlavních hrdinů už tak pohádkové nebyly. 

[chooze:article;value:534526]

​V době natáčení bylo Nataliji Sedychové, která ztvárnila Nastěnku, pouhých 14 a půl roku. Po premiéře pohádky dostávala tisíce dopisů od svých příznivců, mnozí z nich jí dokonce nabízeli sňatek. Režisér Alexandr Rou navíc chtěl, aby všem odpověděla. Ona to ale nestíhala, a tak odepisovala pouze vězňům. Bála se totiž, že by ji mohl některý z nich po propuštění podřezat.

Po absolvování baletní školy při moskevském Velkém divadle se Sedychová stala baletkou. Vdala se, ale manželství jí nevydrželo a po 10 letech se rozvedla. Její jediný syn se rozhodl žít s otcem. Dnes 75letá Sedychová žije sama.

Představitel Ivánka, herec Eduard Izotov, zemřel v 66 letech v roce 2003. Také jeho osud byl pohnutý. Byl dvakrát ženatý. Kvůli machinacím při výměně valut herce zatkli a odsoudili ke třem letům ve vězení. Navíc mu zabavili majetek, auto i peníze. Když se pak dostal na svobodu, zradilo ho zdraví. Prodělal několik mrtvic a skončil na vozíčku. Na sklonku života trpěl také duševní nemocí.

[chooze:article;value:532690]

​Nejlépe se paradoxně dařilo Inně Čurikovové, která ztvárnila rozmazlenou Marfušu. Stala se uznávanou herečkou a dlouhá desetiletí měla výsadní postavení v Moskevském státním divadle. Čurikovová zemřela letos v lednu v nemocnici, bylo jí 79 let.

Babu Jagu hraje v Mrazíkovi muž, a to filmový a divadelní herec Georgij Milljar. Byl známý svou oblíbenou stylizací do ženských rolí, ale především svým kritickým vztahem ke komunistickému režimu a pravidelnými návštěvami bohoslužeb. Pocházel ze zámožné rodiny, jeho otec Franz de Millieu byl stavitel mostů narozený ve francouzské Marseille a matčina rodina vlastnila zlaté doly na Sibiři. Georgij Milljar zemřel v roce 1993, bylo 89 let.

Dědečka Hříbečka naopak ztvárnila žena, herečka Galina BorisovováDíky dokonalé práci maskérů by těžko někdo hledal pod kloboučkem stařečka tehdy 16letou dívenku. Borisovová se později v herecké branži příliš neprosadila, ztvárnila několik rolí v ne příliš úspěšných filmech a seriálech sovětské, později ruské produkce.

Zpověď Heleny Vondráčkové: Zažila jsem lásku na první pohled (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.