Otce a syna na Slovensku přepadla medvědice. Chlapec při útěku zakopl

Tragédií mohla skončit procházka, na kterou v pondělí vyrazil slovenský horal Martin se svým synem. Z křoví podél stezky u Horného Harmance, po které kráčeli, se na ně vyřítila medvědice. Oba se dali na útěk, když ale Martinův syn uklouzl na zamrzlé půdě, začalo jít do tuhého.

Horal se proto odhodlal k zoufalému řešení. Ze vzdálenosti zhruba dvou metrů začal na rozzuřené zvíře střílet. To naštěstí šelmu dokázalo zahnat, podle portálu tvnoviny.sk je ale možné, že se agresivní a po zimě vyhladovělý medvěd stále pohybuje v okolí napadení. Martin i jeho syn vyvázli bez zranění.

[chooze:article;value:492670]

Okolí místa, kde medvědice oba muže přepadla, prohledávali ochranáři přírody, kteří pátrali po zvířeti. Podařilo se jim najít osm medvědích a pět vlčích stop, samotné zvíře jim ale uniklo.

Překvapivé je zejména období, ve kterém šelma horala i jeho syna napadla. Medvědi přes zimu hibernují, a spatřit je tak lze jen velmi vzácně. Obvykle se ze zimního spánku probouzejí až v polovině března. Ochranáři však varují, že letos spí méně a po dlouhém spánku hledají vyhladovělí medvědi potravu.

Za útoky medvědů na lidi na Slovensku nemůže jejich přemnožení, říká studie:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.