Otřesná dovolená na Istrii: Nejdřív švábi v posteli, pak přišly výhrůžky, říká Češka

Krásné fotky na internetu přiměly Irenu z ČR, aby si vybrala ubytování ve Funtaně na Istrii, nakonec šlo ale o rozhodnutí, které jí a jejím dětem zkazilo dovolenou.

"Ihned po příjezdu jsme dostali jiný pokoj, bez zahrady a grilu. Do toho, který jsme si vybrali, jsme mohli jít až po dvou nocích. Přímo na posteli, kde měly spát děti, ale byli švábi," uvedla Irena. Jméno Češky je pozměněné, TN.cz její totožnost zná, ale kvůli obavám z pomsty za zveřejnění příběhu si žena přála zůstat v anonymitě.

​Poté, co se v pokoji objevili švábi, paní Irena vzala své děti a odjela s nimi jinam. "Bylo 22 hodin a hledali jsme jiné ubytování," pokračuje Irena.

[chooze:article;value:561330]

Nová adresa byla dál od moře, navíc se ani definitivně nevyřešil problém s původní ubytovatelkou. "Zaplatila jsem jí zálohu 150 euro, tedy přes 3 700 korun, pak po mně chtěla ještě dalších 195 eur, tedy necelých 5 000 korun, a vyhrožovala mi policií, takže jsem jí raději zaplatila," vysvětluje zklamaná Irena.

V případě individuálně sjednaného ubytování je možnost dovolat se práv složitá, říká mluvčí Asociace cestovních kanceláří ČR (ACK) Jan Papež.

"Pomoci mohou snad jedině instituce, které se zabývají reklamačním řízením, patří mezi ně i Česká obchodní inspekce (ČOI). Doporučuji u ní proto podat stížnost na chorvatského ubytovatele, ČOI totiž může s chorvatskými institucemi spolupracovat. Pokud by žena cestovala s cestovní kanceláří, problémy by za ni řešila ona," uvádí pro TN.cz odborník z ACK.

V bytech v Kolíně se usídlili švábi. Nájemníci si stěžují na sousedy (9/9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.