Otřesné video: Pár s kočárkem smetla dodávka. Žena letěla několik metrů

Vážná nehoda se stala krátce po 13. hodině na křižovatce jihlavských ulic Dvořákova, Vrchlického a Jana Masaryka. Dvojici s kočárkem při přecházení silnice smetl Volkswagen Multivan, za jehož volantem seděl 62letý šofér. Podle informací TV Nova jde o profesionálního řidiče.

"Řidič se před křižovatkou, kde byla v danou chvíli vypnutá světelná signalizace, zřejmě plně nevěnoval řízení vozidla a ohrozil tři chodce, kteří přecházeli vozovku přes vyznačený přechod pro chodce," okomentovala incident policejní mluvčí Dana Čírtková.

Dítěti se jako zázrakem nic nestalo. Dospělí dopadli hůře. Žena, která po nárazu letěla několik metrů vzduchem, skončila v nemocnici s těžkými zraněními.

[chooze:article;value:495848]

​"Na místě dopravní nehody byla ošetřena posádkou zdravotnické záchranné služby a následně převezena do Nemocnice Jihlava, odkud byla letecky transportována do nemocnice v Brně," upřesnila Čírtková.

Druhý chodec se zdál být po nárazu v pořádku a ošetřit na místě nechtěl. Problémy se ale dostavily později a nakonec i on ve večerních hodinách raději vyhledal pomoc lékařů v nemocnici. Jeho zranění by však neměla být vážná.

"U řidiče vozidla i obou chodců policisté provedli dechové zkoušky s negativními výsledky. Případem dopravní nehody se zabývají policisté z dopravního inspektorátu Jihlava, kteří zjišťují další okolnosti, stejně jako přesnou míru zavinění," upřesnila Čírtková.

Záběry z kamer zveřejnili městští policisté jako varování pro všechny řidiče, aby jezdili co nejopatrněji. "Soucítíme se zraněnými a je nám nesmírně líto, že v Jihlavě došlo k takové nehodě. Více nebudeme nehodu komentovat," uvedl mluvčí strážníků Radovan Daněk.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.