Otřesný případ z Košic. Chlapce (†2) měl utýrat nevlastní otec, dítě prošlo peklem

Místo činu, kde se hrůzná událost odehrála, se podle informací TV Markíza nachází přímo v Košicích. Jedná se o nelegální osadu u malého nádraží, kde žije asi 200 lidí, a to bez vody a v nelidských podmínkách.

Jen dvouletého chlapce tu měl utýrat jeho nevlastní otec. Pomoci těžce zraněnému dítěti nedokázali už ani v nemocnici.

Podle místních muž dítě delší dobu brutálně mlátil. Hned proto věděli, o koho jde. Jen šestnáctiletá matka se prý od partnera pokoušela několikrát utéct.

[chooze:article;value:489225]

Policie nyní smutný případ řeší jako zabití. "Z tohoto skutku už vyšetřovatel obvinil konkrétní osobu, která byla umístěna do cely policejního zadržení s podnětem na vazební stíhání," uvedla krajská mluvčí policie Jana Mésarová.

Celou situaci prošetřuje také sociálka, která chystá opatření na ochranu dětí. Starostka městské části, kde se incident stal, označila takovou situaci v centru města ve 21. století za katastrofální. "Lidé tam žijí bez základní hygieny, nemají tam pitnou vodu ani toalety, kanalizaci," sdělila.

Nelegálních osad ve městě přibývá a lidé si v nich žijí často vlastním životem. Na špatné podmínky pak doplácejí ti nejzranitelnější.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.