Otřesný případ z Prahy není v Česku ojedinělý. Útočníci stříleli i jinde

24. února roku 2015 půl hodiny po poledni do restaurace vtrhl 63letý muž. Bez varování vytáhl zbraň a začal pálit na hosty. Ti se snažili schovat a utéct. Mnozí ale jeho šílenou střelbu nepřežili. "Bylo slyšet asi tři až pět výstřelů, potom vyběhla nějaká paní, která u nás klečela před plotem," popsal jeden z oslovených svědků. "Vypadalo to tam prý jako na jatkách a útočník otočil zbraň i proti sobě," přidal se další.

Zastřelil servírku a sedm hostů. Po dvou hodinách otočil zbraň i proti sobě. Štěstí měl třeba jeden muž. Ten střelce předběhl na schodech. Celou dobu se schovával na toaletě. "Jenom jsem řekl, jestli mě pustí, že jsem rychlejší a že na něho oběd zbude taky," uvedl dotyčný.

[chooze:article;value:534159]

Před čtyřmi lety, krátce po sedmé hodině ráno, spěchali záchranáři do ostravské fakultní nemocnice. V čekárně traumatologie vytáhl zbraň 42letý muž a začal z bezprostřední blízkosti střílet. Lidé se snažili utéct, schovávali se v ordinacích přímo v nemocnici. "Začali vybíhat lidé a přiběhl můj kolega a začal volat, že se tam střílí," sdělil jeden z pracovníků nemocnice.

Střelec zasáhl devět lidí, sedm z nich zemřelo. Nemluvil, byl chladnokrevný, dětem neublížil. "Vzhledem k tomu, že nemocnice má hodně východů, tak jsme nebyli schopni v prvopočátku identifikovat tuto osobu," sdělil v roce 2019 mluvčí policie Tomáš Kužel.

Muže, který tvrdil, že je nemocný a nikdo ho nechce léčit, nakonec policisté objevili asi pět kilometrů vzdušnou čarou od nemocnice. I on se před zatčením zastřelil.

[chooze:article;value:534168]

Další případ se stal 10. listopadu před 12 lety v kunovické letecké továrně. Všichni zaměstnanci se museli evakuovat. V areálu zasahovali těžkooděnci. V jedné z kanceláří objevili dva zastřelené manažery. Střelec postřelil i ředitelku firmy. Útočníkem byl bratr zbrojařského magnáta, který ochrnul po pádu z posedu. Právě manažery z jeho zranění vinil. Nakonec i on ukončil svůj život zastřelením.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.