Ovčáček otevřeně o manželství: Doma to neřídí, pere, luxuje a přestal s pitím

Pro Jiřího Ovčáčka bylo setkání s Annou osudové. V pátek 4. března si všiml několika znamení, která mu do života přivedla lásku, a s ní i syna. Když mluvčí prezidenta vycházel z katedrály, spatřil prý ve sněhu troje stopy. Kouzelný moment si vyfotil, aniž by tušil, že to může něco znamenat. Odpoledne mu zavolal známý z Ukrajiny a do jeho života vstoupila mladá maminka i se synem. A už neodešla.

"Šel jsem do kanceláře a po poledni mi zavolal jeden můj známý Ukrajinec. Zatelefonoval mi, jestli bych nepomohl mamince s malým dítětem. Já jsem si vyžádal telefonní číslo a pak jsem tak půl hodiny přemýšlel, co s tím. Nakonec jsem se podíval na kříž, který mi visí na stěně, a řekl jsem si: Jirko, zavoláš. A ještě ten den jsem je vyzvedl," popsal pro Blesk první setkání se ženou Jiří Ovčáček.

[chooze:article;value:477699]

Anna se šestiletým chlapcem byli po útěku z Ukrajiny nemocní a vyčerpaní, proto je Ovčáček nejprve zavezl do nemocnice. Další den s nimi vyřídil všechny potřebné doklady a sehnal jim ubytování. "Asi týden poté, co je ubytovala jedna pražská rodina, jsem jim našel byt v pronájmu. Během tří týdnů byla zajištěna školka a do měsíce se nám podařilo sehnat Anně práci. Manželka dělá dva měsíce v neziskovém sektoru, je vzděláním ekonomka," prozradil Jiří Ovčáček a zdůraznil, že si jeho žena nikdy nevzala žádnou dávku. Po čase sehnali větší byt, kam už se nastěhovali všichni.

Podle Ovčáčka ke vzplanutí nedošlo zčistajasna, k mladé mamince cítil náklonnost a postupně si k sobě našli cestu. "Ve čtyřiceti letech nejde o žádné přeskočení jiskry. Prostě jsme k sobě cítili nesmírnou blízkost a nesmírnou lásku. Já jsem si prožil životní změnu, a tak jsme se řízením Božím našli a je nám moc hezky," svěřil se zamilovaný hradní mluvčí o svém štěstí. "Rozhodně jsme se nebrali kvůli tomu, aby žena získala české státní občanství a já se cítil hezky," řekl webu mluvčí.

[chooze:article;value:475775]

S manželstvím získal hradní mluvčí i malého nevlastního syna. "Samozřejmě si jsem vědom, že není mým synem. Ale snažím se o něho starat, jako kdyby jím byl," svěřil se Ovčáček a naznačil, že by si přál i vlastní dítě. Kromě péče o syny se se ženou dělí i o domácí práce. "Vyluxuju, vyperu, to mi vůbec nevadí," dodal. Mluvčí prezidenta dokonce přestal s pitím. "Masaryk říkal, že po čtyřicítce přestal pít alkohol, a já to dělám podle něho, i když je mi 43," popsal pro deník Blest Ovčáček.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček do toho praštil. Podívejte se na video (11/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.