Pachatel rekordní loupeže i zmizelá zámecká paní. Interpol hledá 12 Čechů

[chooze:gallery;value:33134]

EVA ZÁMEČNÍKOVÁ. O případu české podnikatelky jsme vás informovali ZDE. V roce 2014 si podle policie Zámečníková objednala vraždu svého manžela, a to pouhé dva měsíce po svatbě. Najatý vrah měl jejího manžela zastřelit v jejich společném domě. Hlavním motivem byla snaha Zámečníkové získat manželův majetek. K vraždě nakonec nedošlo, jelikož najatý muž plán činu oznámil policii.

KAREL ŠROUBEK. V roce 2003 byl svědkem vraždy svého kamaráda. Tehdy mu bylo pouhých 22 let a údajně se bál o svou bezpečnost. Rozhodl se tedy utéct na Nový Zéland, kam přicestoval na falešný pas. Na Zélandu se z něj stal kickboxer a zapletl se do obchodu s drogami.

[chooze:article;value:318447]

BARBORA ČERNÁ. Zmizela v roce 2001 ve svých 28 letech. Pět let předtím koupila zámek v Konárovicích u Kolína, jednoho dne ze zámku odjela a od té doby ji nikdo neviděl. Později vyšlo najevo, že před svým zmizením zámek prodala Čechovi žijícímu v Německu. Údajně se však jednalo o podvrh smlouvy, kdy právě majetek mohl vést k zavraždění Černé. Během vyšetřování se nalezlo její auto, avšak další stopy policie nikdy nenašla.

FRANTIŠEK PROCHÁZKA. Krádež století se odehrála v sobotu 1. prosince 2007 na pražském Žižkově. Z bezpečnostní agentury lupiči sebrali přes 550 miliónů korun, jednalo se o největší uloupenou částku v historii české kriminalistiky. Loupež uskutečnil František Procházka, který ve firmě pracoval jako obsluha trezoru. Procházka peníze vložil do tašek, které předal svému komplici sedícímu v autě. Následně se opět vrátil do práce. To, že peníze zmizely, zjistila společnost až následujícího dne. Procházka tak měl den náskok, který využil ke svému zmizení, úspěšně, policie o něm dosud nemá žádné informace.

[chooze:article;value:477496]

FRANTIŠEK HUDEC. Hudec je jedním z nejdéle hledaných Čechů. V roce 1992 zavraždil nožem a sekerou svou manželku a nevlastního syna. Před deseti lety se objevila informace, že hledaný vrah se skrývá v Dominikánské republice, kde pátral po pokladech ve vracích potopených lodí. Pod jménem Lubomír Kordáč se stal i známým spisovatelem.

Mezi další mezinárodně hledané osoby patří také Martin Dokšanský, který je hledán za daňové delikty. Radoš Nenutil je v pátrání od roku 2014, kdy byl odsouzen za majetkovou trestnou činnost, ale k výkonu trestu odnětí svobody dosud nenastoupil. U něj jediného není k dispozici fotografie.

[chooze:article;value:284537]

​V březnu 2009 proběhl mezinárodní zásah proti pašeráckému gangu, který se zabýval nelegálním dovozem ohrožených druhů živočichů. Celní správa tehdy zveřejnila zprávu o dopadení jednoho člena gangu, Luďka Hovorky, v Indonésii. V Česku je však stále hledanou osobou. Na něj byl napojen také Josef Sin, tento 67letý muž je hledán brazilskými úřady za přijímání kradeného zboží a pašování.

Tomáš Mieszek měl v roce 2007 znásilnit a zbít svou tehdejší přítelkyni. Dále se dopustil stalkingu a obtěžování. Americké policii několikrát unikl letadlem a nebyl dosud dopaden. 65letý Martin Čech je hledán za podvod a zpronevěru. Petr Půča za úvěrový podvod a porušování cizích práv.

Interpol v roce 2018 řešil skandál, šéf organizace byl v Číně podezřelý z korupce. Na funkci rezignoval a následně zmizel. Více v reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.