Pád letounu u Trenčína: Stroj využívala letecká škola. Čtyři lidé jsou po smrti

Neštěstí se stalo mezi obcemi Trenčianske Stankovce a Krivosúd-Bodovka krátce před patnáctou hodinou, informovaly tvnoviny.sk.

Záchranáři kromě sanitek na místo vyslali také vrtulník. "Podle předběžných informací si nehoda vyžádala čtyři oběti a nezjištěný počet zraněných," sdělil médiím Martin Balko z Operačního střediska záchranné zdravotnické služby.

[chooze:article;value:489112]

​"Zřítilo se malé motorizované letadlo. Po příjezdu na místo incidentu bylo zjištěno, že v letadle jsou čtyři lidé bez známek života. Hasiči zabezpečují místo události proti úniku nebezpečných látek a vzniku požáru," uvedla po incidentu mluvčí hasičů Katarína Križanová.

Havarovat mělo podle nejnovějších informací čtyřmístné dvojmotorové letadlo typu Diamond DA-42 s českou registrací, které využívala letecká škola.

Svědci pro TV JOJ popsali, že v okolí trenčínského letiště stroj vídali pravidelně, zaučovali se v něm nadějní piloti a sloužil také k vyhlídkovým letům. Zřícený letoun měl řídit instruktor a velmi zkušený pilot, který byl zvyklý ovládat i velká dopravní letadla.

Podle webu Plus 7 dní je možnou příčinou havárie selhání motoru. "Všiml jsem si, že se na pravém křídle netočí vrtule,“ cituje server dalšího ze svědků. 

Loni v srpnu spadlo u Rokycan letadlo na projíždějící auto. Pilot nepřežil:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.