Moderní bydlení

Pád stanu v Jihlavě zranil více lidí, než se zdálo. Dívkám hrozí trvalé následky

Kvůli náporu vody během bouřek a blesku, který podle návštěvníků na chvíli vyřadil nafukovací systém, se strop stanu zbortil až k zemi. Chvíli předtím se v panice při vybíhání zranily desítky návštěvníků. I dětí mladších 18 let.

"My jsme prostě naráželi do ostatních lidí. Snažili jsme se procpat k vzduchu, nedalo se tam dýchat," popsala návštěvnice. "Celkově jsme ošetřili 34 pacientů a v tuto chvíli zůstává v nemocnici šest lidí," sdělila mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová.

Nejhůře jsou na tom dva dospělí pacienti. Jsou to dvě dívky a bohužel u nich nelze vyloučit, že by mohly mít trvalé následky. ​"Mají mnohačetná poranění. Jedná se třeba o zlomené žebro nebo pneumotorax," doplnila Zachrlová.

[chooze:article;value:563604]

"Bohužel v té době byl obrovský liják, který začal zaplňovat mírně pokleslou střechu. Moderátor vyzval návštěvníky k opuštění stanu. Došlo ke zbytečné panice a bohužel i ke zraněním, které zaplať pánbůh nejsou fatální," uvedl pořadatel.

"Zjišťujeme přesný průběh nešťastné události, její následky a všechny související okolnosti," informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová. Případ policie prověřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti, za které hrozí až osmileté vězení, vysoké pokuty a zákazy činnosti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.