Pád stromu na Chrudimsku si vyžádal dvě oběti. Mohlo jít o zabití z nedbalosti

Na cyklistu a ženu procházející po cestě u Chrasti na Chrudimsku spadl strom. Ani jeden z nich bohužel nepřežil. "Ve 14 hodin a 50 minut jsme dostali oznámení o tom, že došlo k pádu stromu na dva lidi v lesním úseku mezi Chacholicemi a Skálou," sdělila ve středu k případu policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

"Muž ročník 1948 svým zraněním bohužel na místě podlehl. Žena ročník 1959 byla na místě oživována záchranáři a letecky transportována do Fakultní nemocnice v Hradci Králové," dodala Muzikantová.

I ona ale bohužel svým zraněním podlehla. "Bohužel došlo i k úmrtí 64leté ženy. Byla nařízená soudní pitva. Chrudimští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti," informovala Muzikantová redakci TN.cz ve čtvrtek.

[chooze:article;value:503821]

Kromě obou lidí museli záchranáři na místě řešit také psy, které venčila smrtelně zraněná žena. "Spolu se zraněnými bylo na místě pět psů, z toho jeden se zaběhl. Řešena byla tedy i odchytová služba," dodala k zásahu mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Mladého muže zasáhl padající strom, přiletěl pro něj vrtulník (6/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.