Padl jeden z největších jackpotů v historii. Šťastlivec vyhrál přes 30 miliard

Hráč loterie Powerball z oregonského Portlandu vyhrál v neděli jackpot v hodnotě více než 1,33 miliardy dolarů. To odpovídá hodnotě přes 31 miliard korun. Podle agentury AP News tak ukončil sérii bez vítězství, která trvala přes tři měsíce.  

Jednalo se o jediný tiket, který se shodoval se všemi šesti vylosovanými čísly, a to 22, 27, 44, 52, 69 a červený Powerball 9. "Chci poblahopřát vítězi k tomuto okamžiku, který mu změnil život," uvedl v prohlášení ředitel loterie v Oregonu Mike Wells.

Vítěz se nyní může rozhodnout, zda chce částku vyplatit jednorázově, nebo ve splátkách po dobu 29 let, píše web New York Post. Pokud si zvolí jednorázovou částku, dostane ji v hodnotě 621,1 milionu dolarů, tedy zhruba 14,5 miliard korun. Pokud se rozhodne pro splátky po dobu 29 let, bude mu postupně vyplacena celá částka v hodnotě přibližně 31 miliard korun.

[chooze:article;value:550071]

Nedělní loterie, která se stala čtvrtou nejvyšší v její historii a osmou nejvyšší v historii loterií USA, se přitom losovala s více než tříhodinovým zpožděním.  "Nikdo v Oregonu nikdy nezískal cenu v tomto měřítku a je to velmi vzrušující pro naše zaměstnance a hráče," neskrýval nadšení Wells.

Šťastný výherce má na vyzvednutí výhry 60 dnů. Jeho identitu úřady zatím neodhalily, ale je to pouze otázka času. Podle státního práva totiž nemohou hráči v Oregonu až na výjimky zůstat v anonymitě.

Muži jackpot změnil život. Vyhrál 40 miliard korun, koupí ženě prstýnky (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.