Padla obrovská výhra v Eurojackpotu. Částka překonala historický rekord

Multimilionářem se v úterý stal Dán, který vyhrál rekordní částku v loterii Eurojackpot. Získat by měl 760 milionů dánských korun, což v přepočtu odpovídá 2,5 miliardám českých korun, uvedl deník Ekstra Bladet.

Podle tiskové zprávy společnosti Danske Spil si tiket šťastlivec koupil v prodejně 7-Eleven ve čtvrti Østerbro v Kodani. O koho se jedná, ale zatím není známo.

"Opravdu chceme, aby se nám ozval ten, kdo si koupil tiket se správnými čísly Eurojackpotu, abychom mohli vyplatit 760 milionů dánských korun," uvedla ředitelka společnosti Malene Mølgaard.

[chooze:article;value:557199]

V rámci dánské loterie se jedná o nejvyšší výhru v historii. Donedávna byl rekord jen o málo nižší – 759 milionů dánských korun, napsal web SE og HØR.

Nešlo ale o jediného Dána, který měl důvod k oslavě. "Také bychom byli rádi, kdyby se nám ozval výherce druhé ceny ve výši 50 milionů dánských korun, který si tiket koupil ve Føtexu ve Svendborgu," dodala ředitelka.

Eurojackpot je celoevropská loterie, ve které se soutěží v 19 zemích včetně Česka. U nás v ní padla dosud nejvyšší výhra v roce 2015. Sázející z Pardubického kraje tehdy vyhrál 2,5 miliardy korun.

Muž vloni vyhrál přes 33 milionů v loterii. Výherní tiket vyhodil do koše (06/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.