Palác ukázal nový portrét královského páru. Camilla bude mít jiný titul

[chooze:gallery;value:31090]

Buckinghamský palác odhalil oficiální pozvánky na korunovaci krále Karla III. Ta se má konat 6. května. A překvapením je změna titulu manželky panovníka. Ta už nebude královnou chotí, ale pouze královnou, uvedl portál Mirror.

"V prvních měsících panování Jejího Veličenstva dávalo smysl označovat Camillu jako královnu choť, abychom ji odlišili od Alžběty II.," vysvětlil zdroj blízký královské rodině.

[chooze:article;value:494805]

Podle mnohých je právě korunovace tou nejlepší příležitostí pro změnu, uvedl portál The Sun. "Královna Camilla je vhodné označení, které lze na pozvánce postavit proti králi Karlovi. Korunovace je vhodná doba k tomu, abychom ji tak začali oficiálně označovat," má jasno další zdroj z paláce.

Přitom sama královna Alžběta II. si před svou smrtí přála, aby manželka jejího syna byla korunována po jeho boku a získala titul královna choť. "Až se můj syn Charles stane králem, vím, že jemu a jeho ženě Camille poskytnete stejnou podporu, jakou jste poskytli mně. A upřímně si přeji, aby Camilla, až přijde čas, byla známá jako královna choť a pokračovala ve své věrné službě," uvedla tehdy v prohlášení panovnice.

"Všechny bývalé královny chotě byly pak oficiálně známé jen jako královny," poznamenal odborník.

Palác zveřejnil také nový portrét královského páru, na kterém mu to krásně ladí. Camilla má modré šaty a perlový náhrdelník, panovník zase modrý oblek s proužkem a kravatu.

Korunovace proběhne na začátku května a slavnosti potrvají tři dny. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.