Palestinec v Tel Avivu autem najížděl do lidí, předtím jich několik pobodal

Útočníka zastřelil ozbrojený přihlížející, který měl pomáhat s první pomocí, informuje Reuters. Na místě je také nejméně jeden pobodaný, uvádí televize Sky News s odkazem na zdravotníky, kteří zde zasahovali.

"Terorista mě pronásledoval. Střelil jsem na něj a on spadl. Třásly se mi nohy. Modlil jsem se, aby kulka vystřelila, protože jinak bych byl mrtvý," řekl izraelským médiím muž, který měl útočníka zastavit. Čtyři lidé jsou po incidentu zraněni vážně, uvedly nemocnice podle novin Times of Israel

Na sociálních sítích se po útoku začala šířit videa, kde auto typu pick-up najíždí na chodník blízko obchodního domu a vjíždí na nedalekou cyklostezku. 

Izraelský web Ynet zmiňuje, že útočník měl být Palestinec. Před očekávanými teroristickými útoky varovala izraelská vláda poté, co sama zahájila rozsáhlou vojenskou operaci v Džanínu na okupovaném Západním břehu Jordánu.

[chooze:article;value:498791]

Správná reakce na zločiny, reaguje Hamás

Útok v Tel Avivu označilo palestinské radikální hnutí Hamás za "prvotní a přirozenou reakci hnutí odporu" právě za zločiny v Džanínu, píše také Ynet.  

Po náletu izraelských sil na uprchlický tábor v palestinském městě Džanín v noci na pondělí zemřelo podle Palestinců deset lidí, mezi nimiž byly i tři děti, uvádí web Sky News s odkazem na OSN. Do tohoto útoku se zapojilo na tisíc izraelských vojáků. Světová zdravotnická organizace (WHO) také dříve uvedla, že pracovníkům první pomoci bylo zabráněno ve vstupu do tábora, aby ošetřili zraněné. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.