Palestinského prezidenta napadli teroristé. Nechtěl válku s Izraelem

Jen o vlásek unikl palestinský prezident Mahmúd Abbás jisté smrti. V úterý na prezidentský konvoj zaútočili teroristé. Jeho ochranka střelbu teroristů opětovala a útok odrazila. Jeden z prezidentských bodyguardů však útok nepřežil. Sám Abbás vyvázl bez zranění, píše portál Türkiye News.

K útoku na hlavu státu se přihlásila teroristická skupina, která sama sebe nazývá Synové Abú Džandala. Podle vlastního prohlášení tvořili útočící oddíl příslušníci palestinské policie. Prezidentovi dali teroristé v pondělí ultimátum. Pokud by do 24 hodin nevyhlásil otevřenou válku Izraeli, vyhrožovali vzpourou, uvedl portál Palestine Chronicle.

[chooze:article;value:528616]

Abbás je totiž jedním z umírněnějších palestinských politiků a otevřeně kritizoval teroristickou organizaci Hamás za napadení Izraele a krutosti, které tam spáchali. Jednou z možností, proč teroristé na Abbáse zaútočili, je i Abbásovo nedělní jednání s americkým ministrem zahraničí Antonym Blinkenem.

Synové Abú Džandala jsou novou skupinou teroristů, která má údajně těsné vazby a vliv na palestinské bezpečnostní složky. Své jméno si skupina dala podle palestinského důstojníka Yusufa Ahmeda Raihana v bitvě o uprchlický tábor v Jeninu v roce 2002 během druhé intifády. Raihanova vojenská přezdívka Abú Džandal pochází z Koránu, kde toto jméno nese jeden z pobočníku proroka Mohameda.

Šéf Hizballáhu ocenil útok na Izrael. Akce byla 100% palestinská, tvrdí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.