Pan Milan vytáhl za batoh tonoucího opilce z Malše. Ten sedl na kolo a odjel

Milan venčil kolem půl třetí u Malše poblíž Plavské ulice svého psa a zaregistroval silně opilého chlapa, jenž vedl kolo, na které nebyl očividně schopen nasednout. “Muž zničehonic přes kolo přepadl a zmizel v řece,“ popsal na webu začátek dramatické situace jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Milan spolu s dalším pejskařem přispěchali na pomoc. Hodili muži vodítko, ten se ho však nebyl schopen chytit. Zatímco kolega volal na tísňovou linku, Milan si všiml, že tonoucímu mizí hlava pod hladinou a skočil pro něj.

[chooze:article;value:518512]

​„Ta voda, to byl trochu šok, a to nejsem žádná měkkota, také jsem myslel, že na něho dosáhnu, ale najednou byla hloubka a už jsem musel plavat,“ řekl později policistům Milan.

V tu chvíli už na přesné místo pobytu zachraňovaného muže upozorňovaly především bublinky vzduchu, které vypouštěl na hladinu. Milanovi se podařilo nahmatat batoh na jeho zádech a přitáhl ho za něj ke břehu. Společně s druhým pejskařem muže vytáhli z vody.

“S ohledem na alkohol, co jsem z něho cítil, no, asi by to bez nás nedal,“ mínil Milan. Oba zachránci však brzy zažili další překvapení. Podroušený muž zřejmě v ledové vodě poněkud pookřál, zničehonic sedl na kolo a zmizel.

Milan se šel domů převléknout, a ještě zjišťoval, jestli je dotyčný v pořádku. Policisté ho informovali, že muže i s bicyklem našla hlídka nedaleko před jeho domem a pro jistotu přivolala záchranku. Chlap ale tvrdil, že mu nic není. Jestli si vůbec pamatoval, že málem přišel o život, strážci zákona neuvedli.

Skočil pro dvouletou dívenku do řeky. Cenu Michala Velíška získal Petr Jirout:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.