Panelák nám hořel kvůli potkanům, tvrdí nájemníci. Hasiči to vyšetřují

Ve čtyři hodiny ráno hasiči vzbudili nájemníky a vyvedli je z paneláku plného kouře. Celkem 54 lidí, z toho sedm dětí, a také pět domácích mazlíčků.

"Vznítil se rozvaděč, koukali jsme dole do rozvaděče, tam je potkan. Už se nám to jednou stalo, že tam vlítnul mezi kabely a bouchnul ten rozvaděč. Jednou už to bylo a teď to bylo horší, protože to bylo ráno ve čtyři," sdělil obyvatel vyhořelého panelového domu Josef Konečný.

"Já si myslím, že to je od těch potkanů. Už jsem tam měl řemeslníka, který by tam býval udělal zábranu a už to nestačil udělat," poznamenal správce Petr Riemer.

[chooze:article;value:516415]

Po uhašení požáru se nájemníci mohli vrátit do svých bytů. Jsou zatím bez elektřiny i bez funkčního výtahu. Přitom věžák obývají především starší lidé. Radnice lidem už nabídla náhradní ubytování, ale ti své byty opouštět nechtějí.

"Předpokládanou příčinou požáru je technická závada na elektroinstalaci rozvaděče a výše škody byla předběžně stanovena na jeden milion korun," řekla mluvčí záchranářů Jaroslava Benešová.

"Událost nyní prověřujeme pro důvodné podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti," uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.