Paní Jiřině je už 103 let. Její požehnaný věk by jí však nikdo nehádal

Když paní Kameníková přivítala reportéry TV Nova, mysleli, že je to její dcera. I když se věk u dam obvykle neprozrazuje, od paní Kameníkové k tomu dostali svolení. Narodila se v roce 1921, před 103 lety.

Chodí bez hole, neustále se směje, dobře slyší a prý dokonce pořád ještě cvičí v klubu důchodců. Dvakrát do týdne chodí pěšky do oblíbené kavárny v centru na mejdan s kamarádkami i o 40 let mladšími. "Vždycky si dám kávičku, dortíček a pravidelně jedno deci červeného," prozradila paní Kameníková.

[chooze:article;value:545140]

Čtvrteční oslava si ale prý zasloužila i něco trochu ostřejšího. Paní Kameníková zažila všechny režimy od vzniku samostatného československého státu, má dvě dcery, tři vnoučata a tři pravnoučata.

"Ona bydlí tady dole, my s manželkou nahoře. Nic nepotřebuje, je naprosto soběstačná, vždycky nám říká mladý a mně už je přitom 78 roků," smál se zeť paní Kameníkové Jan Kubias.

V České republice žilo k Novému roku 970 seniorů starších sta let. 843 z nich jsou ženy a asi stovka seniorů je ve věku paní Kameníkové nebo starší.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.