Pár nechal doma děti a zmizel v Tatrách. Policie získala nové stopy

Manželský pár je pohřešovaný od předminulého pátku. Pátrání nejprve probíhalo ve Varšavě, pak se ale ukázalo, že dvojici viděli v Tatrách. Ještě předtím ale byla na Slovensku, informoval portál noviny.sk.

V úterý 23. května přijeli ze Zakopaného do slovenské vesnice Ždiar. "Provedenými prověrkami bylo potvrzeno, že manželský pár přespal jednu noc v ubytovacím zařízení v obci Ždiar," řekla policejní mluvčí Jana Ligdayová.

Kde ale noc na středu ve skutečnosti strávili, se neví. Za ubytování sice zaplatili, recepčnímu však nepředložili doklady. Řekli mu, že se jdou navečeřet, už se ale nevrátili, zjistila stanice Polsat News.

[chooze:article;value:506183]

Svědci je ráno viděli nasedat do taxíku. "Následující den se manželé vozidlem polské taxislužby nechali odvézt na hraniční přechod Lysá Poľana, odkud odešli na doposud neznámé místo," pokračovala Ligdayová.

"Když jsem se v polských médiích dočetl o pátrání po lidech, kteří vypadali stejně jako moji hosté, všechno se mi spojilo a okamžitě jsem informoval polskou i slovenskou policii," uvedl majitel penzionu ve Ždiaru.

Aneta a Adam nechali ve Varšava dva dospívající syny (14 a 17 let). V bytě jim nechali dopis na rozloučenou. "Chlapci, jste stateční. V životě to zvládnete. Jsme na vás hrdí," stálo v něm. Policie je s pátráním zatím bezradná.

V Tatrách zachraňovali nezodpovědné turisty. Měli s sebou roční batole (2/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.