Pár přejmenoval syna. Bála jsem se, že ho tchyně bude nesnášet, řekla žena

Zvolit jméno pro dítě je pro mnoho nastávajících rodičů pořádně těžké. Dvojice z Velké Británie byla proto opravdu šťastná, když se na jednom shodla. Pro syna tak vybrali jméno Odin. Neodradil je ani fakt, že se tak jmenoval v severské mytologii jeden z nevyšších Bohů, píše portál Mirror.

Jejich radost však po narození chlapečka netrvala příliš dlouho. "Tchyně, která je věřící katolička, řekla, že bychom mu rovnou mohli říkat Lucifer," uvedla smutná maminka pro portál Kidspot.

[chooze:article;value:478749]

Babička se totiž o jejich první dítě starala v době pandemie covidu-19, kdy si nemohli vzít s manželem volno v práci. "To vše, abych se jí cítila být zavázána. Takže když jsem viděla, jak hluboce zarmoucená byla kvůli výběru jména pro naše druhé dítě, byla jsem připravená to změnit kvůli ní," doplnila žena.

Přestože manžel nebyl ze změny jména vůbec nadšený a chlácholil ji, že si jeho matka na jméno zvykne a smíří se s ním, ona byla pevně rozhodnutá. Měla totiž strach, že by tchýně na chlapečka zanevřela a mohla by ho začít nesnášet.

Brzy navíc zjistila, že se jméno nelíbí ani její vlastní matce. S mužem tedy vybrali nové jméno Asher, které v hebrejštině znamená šťastný a požehnaný, a syna přejmenovali. Dusno v rodině se tak povedlo zažehnat, protože toto jméno se už všem líbí.

Víte, že jsou v Česku i děti beze jména? Podívejte se na reportáž z ledna roku 2020:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.