Pár ve Frýdku-Místku okradl seniorku o prsteny. Uvěřila, že je nechají posvětit

Vytipovali si ji, když seděla na lavičce na autobusové zastávce před poliklinikou ve Frýdku-Místku. Důchodkyni namluvili, že jí pomohou uzdravit se ze všech nemocí, které jí znepříjemňují život. Muž a žena podle policie seniorku přesvědčili, aby jim půjčila zlatý prsten, který měla na ruce.

Tvrdili jí, že ho nechají posvětit farářem, aby byla zdravá. 84letá důchodkyně jim uvěřila a prsten jim svěřila. Slíbili jí, že ho pak přinesou až domů. To se ale podle policistů nestalo.

[chooze:article;value:493908]

O týden později důchodkyně opět potkala stejnou dvojici nedaleko polikliniky. Poznala je a chtěla, aby jí zlatý prsten vrátili. Zloději si okamžitě vymysleli další legendu. S důchodkyní se nejprve posadili na lavičku a povídali si. Pak podle kriminalistů znovu zneužili její důvěřivosti a pod záminkou, že jim musí dát ještě druhý zlatý prsten, aby jí vrátili ten první, od ní vyloudili další šperk.

Žena ho prý seniorce sama stáhla z prstu. Okradená škodu vyčíslila na 11 tisíc korun. Seniorka krádež policii hned neoznámila, protože se styděla. Po několika dnech se svěřila vnučce, ta ji doprovodila na policejní služebnu, kde vše nahlásila.

Policisté po zlodějích pátrají a zároveň žádají veřejnost o pomoc při identifikaci muže a ženy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.